Zararlılarla mücadele edilirken ortamdaki zararlılara karşı mücadelede başarı elde edilebilir. Fakat mücadele esnasında görülemeyen zararlılar sürekli problem olmaya devam edecektir. Böyle durumlarda ortamda görülmeyen zararlıların yerlerini tespit ederek onları da yok etmek adına denetimler gerçekleştiriyoruz.
Zararlıların denetimi, zararlılarla mücadelenin en önemli maddesidir. Zararlı canlı varlığına neden olacak bir ortam oluşmasına engel olmak için iyi temizlik uygulamaları yapılmalıdır. İyi temizlik uygulamaları, teslim alınan materyallerin kontrolü ve iyi izleme, istilaları ve kullanılan pestisit miktarını en aza indirir.
Temizlik uygulamaları, zararlının oluşabileceği döngü çerçevesinde periyodik olarak profesyonel ekipler tarafından yapılmalıdır.
Binalar zararlı geçişlerine engel olunabilmesi ve zararlı yaşam alanları oluşturulmaması için sağlam ve bakımlı olmalıdır. Delikler, drenajlar gibi zararlı geçişleri görülebilecek noktalar, geçişleri engelleyecek şekilde yalıtılmalıdır. Açılan pencereler, kapılar ve havalandırmalar gibi yerlerde sineklikler zararlı geçişlerini engelleyebilir.
Gıdanın bulunması zararlıların yuvalanmasını ve istilayı imkanlı kılar. Olası gıda kaynakları zararlı geçişine izin vermeyecek haznelerde depolanmalı veya duvar ve zemin ile temas etmeyecek şekilde yerleştirilmelidir. İç ve dış alanda bulunan kullanım alanları temiz tutulmalıdır. Uygun olan yerlerde, artıklar kapalı ve zararlı girişine engel olacak haznelerde saklanmalıdır.
En önemlisi, tespit edilen bulguların tekrar etmemesi için alınacak kalıcı önlemlerdir.
Yerleşim alanı ve çevresi, istila durumunun önceden gözlenebilmesi için düzenli olarak gözden geçirilmelidir. Zararlı istilası durumunda hızlıca ve gıda güvenliği ve uygunluğu etkilenmeyecek şekilde bir müdahale yapılmalıdır. Kimyasal, fiziksel ve biyolojik öğeler, gıda güvenliği ve uygunluğuna zarar vermeyecek şekilde kullanılmalıdır.
İletişim bilgilrinizi bırakın, en kısa sürede sizi arayalım.